Coca Cola

In jos

Coca Cola

Mesaj Scris de Valencian la data de Vin Apr 22, 2011 6:26 pm


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Coca-Cola este o băutură răcoritoare, vândută în magazine, restaurante și aparate în peste 200 de țări. E produsă de The Coca-Cola Company în Atlanta, Georgia, și este denumită simplu, Coke (o marcă a The Coca-Cola Company în Statele Unite ale Americii din 27 martie, 1944) sau (în Europa și America) sub denumirea de cola sau pop. Gândită ca un tratament în domeniul medicinei, a fost inventat la sfârșitul secolului XIX de John Pemberton, iar mai târziu a fost cumpărat de omul de afaceri, Asa Griggs Candler, care l-a dat spre vânzare.

Aroma distinctivă de "cola" provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume. În prezent, Coca-Cola este cea mai consumată băutură răcoritoare din lume.

Coca-Cola este un tip de răcoritoare carbogazoasă vândută în magazine, restaurante și mașini automate de vânzare în mai mult de 200 de țări. Aceasta este produsă de The Coca-Cola Company și este adesea menționată pur și simplu Coke. Inițial concepută ca un medicament brevetat, atunci când a fost inventată la sfârșitul secolului 19 de către John Pemberton, Coca-Cola a fost cumpărată de către omul de afaceri Asa Griggs Candler, ale cărui tactici de comercializare au condus Coke la dominația pieței băuturilor răcoritoare în secolul al 20-lea.

Compania produce concentrat, care este apoi vândut la diverși îmbuteliatori de Coca-Cola licențiați, din întreaga lume. Îmbuteliatorii, care dețin contracte teritoriale exclusive cu societatea, fabrică produsul finit în cutii și sticle, din concentrat în combinație cu apă filtrată și îndulcitori. Îmbuteliatorii apoi vând, distribuie și comercializează Coca Cola în cutii și sticle în magazinele de vânzare cu amănuntul și prin mașinile automate de vânzare. Coca-Cola Company vinde de asemenea concentrat pentru vânzări la dozator, către marile restaurante și distribuitorii de servicii alimentare.

Coca-Cola Company a introdus și prezentat ocazional și alte băuturi de tip cola sub numele brandului Coke. Cea mai comună dintre acestea este Diet Coke. Cu toate acestea, există și altele, inclusiv Diet Coke Caffeine-Free, Cherry Coke, Coca-Cola Zero, Vanilla Coke și edițiile speciale cu lămâie și chiar cu cafea.

În toate țările în care este prezentă, compania funcționează în cadrul unui “Sistem Coca-Cola”. Acesta este format, pe de o parte, din The Coca-Cola Company, iar, pe de altă parte, din mai mulți îmbuteliatori care au exclusivitate pe o anumită arie geografică în privința îmbutelierii și distribuției produselor finale.

În România, Sistemul este reprezentat de Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company) și Coca-Cola HBC România, care asigură îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketing-ul operațional pentru produsele Coca-Cola. Coca-Cola HBC România este membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori la nivel global din cadrul Sistemului.

avatar
Valencian
Administrator
Administrator

Jocuri Jocuri : Metin2
Warn :
masculin
Taur
Caine
Mesaje : 41
Data de inscriere : 13/04/2011
Varsta : 23
Localizare : Life :X

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum